IMG_4099

Min modige överlevare - hur mår du?

Käre, min unge vän!
Om jag bara kunde föreställa mig allt som du har gått igenom... 

Om jag en enda gång i livet varit i närheten av ditt mod och din livsvilja...

Om jag någonsin under mitt långa liv ens varit i närheten av din övertygelse och ödmjukhet...

Då skulle världen ha imponerats!

Du har inte uppnått svensk myndighetsålder än och 
fullgör alla de krav och skyldigheter som landet kräver av dig. Det har du gjort i två år nu. Jag har fäst mig vid dig och din starka vilja. Jag lever med i dina mardrömmar om att kanske inte vara bra nog. Inte duga för det här landet, Sverige. 

Jag delar hopp och förtvivlan med dig, men mest hopp. När de svenska myndigheterna kryper under skinnet på dig, ända in i skelettet, för att avgöra om du verkligen är du, då får vi lov att skratta en stund tillsammans. Men när samma myndigheter inte nöjer sig med vad du ger dem, då slutar vi att skratta.

Vi skulle ju ha träffats. Men du kom inte. Jag ringer dig, men du svarar inte. Jag smsar och får till slut ett svar om hur du mår.

Om jag någonsin under mitt långa liv mått som du beskriver dig nu...

Då hade världen känt medlidande!

Käre, min unge vän, du vet att jag också tillsammans med många andra finns för dig. Myndigheterna också. De som vet att väga människoliv på rättvisande vågar. Låt oss lita på det den kommande veckan... och nästa...

Hör av dig när du orkar och - som vi brukar säga- "ta hand om dig!"


 

Kommentera gärna:

Bloggarkiv

Länkar

Senaste kommentarer