IMG_4099

Vad är en megasenior?

Övergång Övergång

Mega är grekiska och betyder stor. Betydelser av senior är till exempel äldre och erfaren.

Jag är alltså en kvinnlig megasenior. Jag har blivit stor, som barnen säger. Själv kallar jag mig vuxen. Och eftersom jag har lyckats bli äldre kan jag hävda min erfarenhet. Både levnadsmässigt och yrkesmässigt, vilket inte är någon dålig kombination.

 Men det är inte alla som ser det så.

Det finns arbetsgivare som -med stöd i statens omtänksamma välfärdspolitik-väljer att betrakta megaseniorer som utslitna som behöver vila lite innan de avgår med livet. Därför avgår de med pension lite innan, för att till slut få ett "eget" liv.

Sedan finns det arbetsgivare som kan betrakta megaseniorer som förbrukade. Att de inte skulle ha mer att tillföra arbetsplatsen på grund av ålder. Som om deras nyfikna vetgirighet, längtan efter fortsatt professionell delaktighet i samhällets tjänst nödvändigtvis måste upphöra på grund av tillryggalagd livslängd.

Kanske hårdrar jag det lite.

Men faktum är att det finns livskraftiga, idérika, kunniga, erfarna och nytänkande megaseniorer som också med perspektivet bakåt är lämpade att tillsammans med barn och unga dela barnperspektivet.

Med kikarsiktet riktat framåt, utåt.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar