IMG_4099

Vanliga barn och ensamkommande (eller rätten att få vara fördomsfri)

I Sverige håller vi  oss med vanliga familjer med vanliga barn, typ. Och så har vi fått så kallade ensamkommande barn. De vanliga är ju sådana som går i förskolan och skolan. Men de ensamkommande...

De har ju kommit i tusental och det är inte ens säkert att de är barn, förresten. Våra svenska myndigheter har bevisat att hur många som helst är mycket äldre än vad de har påstått. De är helt enkelt myndiga och då ska de göra rätt för sig i de länder de kommer ifrån och inte lura svenskarna på skattemedel, skolplatser, bostäder och sjukvård -som vi har jobbat ihop till. Vilken svensson får glida på räkmacka som här om man kommer till Syrien? Eller Afghanistan? Just det. Skulle inte tro det.

Visserligen har man hört att det inte går så bra för våra vanliga barn i skolan och att det inte ens finns lärare så det räcker åt dem. Om man lyssnar på politikerna så blir man ju inte heller klokare av hur de tänker om att vi ska ha en skola i världsklass. Det lovade de för flera år sedan! Man kan ju förstå att våra barn tappar sugen då. De vill ju bli något, vill lyckas åt sina föräldrar. Tjäna bra med pengar och få leva gott i välfärden. Det ställs för stora krav på utbildning på dem och det är inte att undra på att de nobbar de skitjobb som de erbjuds. När samhället sviker med lärare och när folk med annat språk än vårt får tänga sig in och ska ha plats också - då ligger vi illa till.
Riktigt illa.

Må så vara att inte alla ensamkommande (mest killar, då) är kriminella eller våldtäktsmän som det har sagts, och må så vara att de kanske verkligen vill bo här hos oss och lära sig saker...  Må så vara att de kanske skulle vilja bli svenskar, precis som en annan... 

Några kanske till och med vill ta skitjobben som våra unga killar inte ska behöva ta. Som att jobba med gamlingar, till exempel. Eller vakta ungar på rasterna i skolan. Det kanske skulle göra deras föräldrar i hemlandet stolta och lönen är säkert högre här än där. 

Visserligen  lär det finnas ett och annat viljestarkt snille bland nykomlingarna. Det har man ju hört om. Såna som tänker sig att få forska, bli läkare, ingenjörer och lärare (och sånt som vi ju har ont om här på hemmaplan). På tv har man ju hört till exempel killar ända från Afghanistan och Syrien och Somalia som pratar snygg svenska, faktiskt,,, Och det har de lärt sig sedan de kom hit. På bara två år, typ. 

Man skulle ju vilja se en sådan motivation hos våra svenssonungar, alla curlade socialpimpade snorungar som lever bra på sina föräldrar och skiter i plugget. Nä, det skulle nog göra dem gott med en havstur på gummiflotte, också... Och utan morsan och farsan bakom ryggen...

Medge att man måste få säga som det är. Vi har ju i alla fall yttrandefrihet här i landet... Eller?


För den skull behöver man ju inte ha fördomar, eller hur? 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar