IMG_4099

Flicka i utanförskap

"Den tidiga tonårstiden ställde särskilda krav på social kompetens, att passa in. När man var på väg till ett vuxenblivande var förebilderna särskilt intressanta. Som flicka gällde ett kvinnligt beteende, ett brådmoget uppträdande med hjälp av moderiktig utstyrsel och smink. Ett och annat bloss i ett gathörn eller bakom en husvägg tillsammans med killar var också ett tecken på mognad. På skoldanser fick man räkna med att ställa upp på att hångla och att tycka att det var något eftersträvansvärt, eftersom det var ett tecken på att man var efterfrågad, att man dög. Att gå på skoldans innebar för mig något onödigt ont på väg mot social anpassning som vuxen . (Ur romanen, "Medan hon dör")

Senaste inläggen

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-